Forside » Min baggrund

Min uddannelse

2001-2003:

  • Privat uddannelse hos Anette Røpke til hundeadfærds instruktør
  • Privat uddannelse hos Anette Røpke til clicker instruktør
  • Privat uddannelse hos Anette Røpke til agility instruktør

2003-2004:

  • Privat uddannelse hos Anette Røpke til hundeadfærdsspecialist
  • Kurser med ulvespecialist Runar Ness
  • Kursus med Anders Hallgren

Mit lille firbenede mirakel

Grunden til at jeg begyndte var, at de metoder til jeg fik fortalt, ikke var metoder som jeg og min hund kunne bruge. Jeg følte at hun bevægede sig mere og mere væk fra mig, og så er det jo at mange føler deres hunde er “dumme” osv.
Mødet med Anette Røpke gjorde, at jeg fandt ud af, at min hund “bare” sendte mig en masse dæmpende signaler, og med en kæmpe træningsindsats og megen tålmodighed, fik jeg en hund tilbage, der troede, og havde tillid til mig, og jeg havde det samme til hende.

Ja og en lille hunde filmstjerne blev hun!

 

Ekstra info

Jeg ligger meget stor vægt på, at man lærer, at kommunikerer, så vidt mulig med hunden på dens eget sprog, nemlig hundesprog. Når vi står på træningspladsen, ligger jeg vægt på en kombination af hundesprog og vores eget sprog. Derfor træner jeg med både kropssignaler, håndsignaler og lydsignaler.

Min hensigt med træningen er, at der kun trænes med positiv forstærkning, hvilket vil sige, at der ikke anvendes nogen form for vold og magt, altså ingen form for fysisk straf.

Jeg træner ved hjælp af såkaldt shaping, som er trinvis indlæring. Alt indlæring skal foregå ved, at man er tålmodig, venlig og konsekvent, og man forstærker positivt ved hjælp af godbidder og ros. Alt træning tager hensyn til racernes og menneskenes forskellighed.

Jeg lægger også stor vægt på, at fortælle om hundens sprog, mange tror deres hunde er provokerende, dumme osv, men fra hundens synspunkt, udviser den bare naturlig hundeadfærd.