Forside » Hvorfor vælge BOBA’s ?

Vi ved, at vores hunde stammer fra ulven, og at ca. 85% af den adfærd vores hunde udviser, stammer fra ulven. Vi ved også, at ulve kommunikerer 95% ved hjælp af kropssprog og mimik, og kun 5% med lyde. Derfor ligger jeg meget stor vægt på, at man lærer, at kommunikerer, så vidt mulig med hunden på dens eget sprog, nemlig hundesprog. Når vi står på træningspladsen, ligger jeg vægt på en kombination af hundesprog og vores eget sprog. Derfor træner jeg med både kropsignaler, håndsignaler og lydsignaler.

Min hensigt med træningen er, at der kun trænes med positiv forstærkning, hvilket vil sige, at der ikke anvendes nogen form for vold og magt, altså ingen form for fysisk straf.

Jeg træner ved hjælp af såkaldt shaping, som er trinvis indlæring. Alt indlæring skal foregå ved, at man er tålmodig, venlig og konsekvent, og man forstærker positivt ved hjælp af godbidder og ros. Alt træning tager hensyn til racernes og menneskenes forskellighed.

Jeg lægger også stor vægt på, at fortælle om hundens sprog, mange tror deres hunde er provokerende, dumme osv, men fra hundens synspunkt, udviser den bare naturlig hundeadfærd.